
Der er mange som går rundt med ideen om, at starte deres egen forretning i Danmark, men når det kommer til stykket, er der mange som ikke rigtigt tør at starte selv, fordi de er bange for at det er alt for svært, eller måske er de bange for at det hele vil gå i vasken. Men faktisk er det slet ikke så svært at starte sin egen virksomhed i Danmark, i denne artikel ser vi på nogle af de ting, som du skal gøre for at komme i gang.
Danmark er et af de bedste steder til at starte egen forretning
Danmark tilbyder en af de enkleste og hurtigste opstartsprocedurer i verden, det er også derfor der findes så mange iværksættere i Danmark. På det seneste har vi især set opblomstring af mange virksomheder, der fokuserer på fintech, som kombinerer finans og teknologi. De nye virksomheder har fulgt processen, som faktisk er så enkel, at den kan gøres helt online, og ofte tager det ikke mange timer at starte din drømmevirksomhed op.
Hvilke typer virksomheder kan du åbne i Danmark?
Der er flere forskellige former for virksomheder som du kan starte i Danmark. For det første kan du starte et privat selskab, eller et ApS hvilket er en virksomhed som kun kræver en enkelt aktionær, og den pågældende er ikke forpligtet til at være dansk statsborger. Dog skal du være klar over, at et ApS kræver en aktiekapital som typisk minimum er 80.000 kroner.
Du kan også starte det der hedder et Aktieselskab eller et A/S, hvor der er en minimumskapital på 500.000 kroner. Forskellen er at du her kan handle med aktierne i virksomheden, og det byder også på fordele mellem deltagere i selskabet, hvor alle har en andel af virksomheden.
Du kan også blive iværksætter og oprette et firma alene i Danmark som eneejer. Eneejere har fuldt ansvar for selskabet, og er registreret hos skattemyndighederne, hvis de har medarbejdere, eller er involveret i handel.
Hvad er processen for at åbne en virksomhed i Danmark?
Når man sammenligner med mange andre lande, så er det faktisk meget simpelt at åbne en forretning i Danmark. Du skal starte med at vælge din virksomhedstype, hvilket er de typer som er beskrevet i afsnittet over dette. Derefter skal du ansøge om et CVR-nummer og dette kan gøres via den Danske Business online portal. Det koster 670 kroner at tilmelde dig, og det kræver at du har et NemID, eller en dansk digital signatur.
For at starte din egen virksomhed skal du have en vis aktiekapital, alt efter typen af virksomhed så er denne kapital på forskellige beløb, du skal også have navnene og kopier af pas af alle medlemmer af direktionen og bestyrelsen, samt en beskrivelse af ejerskabsstruktur.
Registrering af skatter i Danmark
Efter du har registreret din virksomhed, så bliver dine oplysninger automatisk sendt videre til SKAT som ikke kun indsamler skatter, men også tilbyder skatterådgivning til virksomheder. Hvis du er i tvivl, eller hvis der er noget som du ikke helt er sikker på når det kommer til skat, så kan det være en god ide, at tage fat i dem inden du begynder at lave fejl, da det ellers kan komme til at koste dig en masse penge i det lange løb.