Kan vi leve uden teknologi?

Kan du gå mere end en dag uden at tjekke Instagram? Har du konstant din iPhone i hånden? Er det muligt at leve uden teknologi? Det kigger vi på nedenfor.

Det er teknisk muligt at leve uden teknologi

Man kan sige at det i princippet er muligt at leve uden teknologi. Vi har gjort det før, så derfor er det naturligvis også muligt at gøre igen. I halvfemserne voksede børn op uden smartphones og det var ikke alle, der havde en computer. Dog var der naturligvis fjernsyn, og andre apparater, som kører på strøm. Men mennesket har tidligere levet uden teknologi, og derfor er det bestemt muligt.

Kan de fremtidige generationer leve uden teknologi

En stor del af spørgsmålet handler også om hvorvidt de fremtidige generationer kan leve uden teknologi. Vi kommer længere og længere væk fra de generationer, som har minder om en barndom eller at være teenagere uden smartphones, tablets, og andre gadgets. Derfor kan det til dels argumenteres at i takt med at samfundet bliver mere teknologisk avanceret, kan det blive mere udfordrende for bestemte personer at leve uden teknologi. 

Amish-befolkningen lever uden teknologi

Det antages at der er omkring 250.000 Amish-mænd og kvinder i Canada og USA. Her er det vigtigt at dræbe en myte om at Amish føler at teknologi er direkte ondskabsfuldt. Det er ikke sandt, og faktisk er der flere folk, som lever en Amish livsstil, der bruger moderne teknologi. Fx kan det være at de har batterier, elektriske lys, udstyr til deres landbrug og telefoner i deres hjem. 

Man kan det være at vi læner os mere op ad at det er svært at leve uden teknologi nu til dags. Man kan gå så langt som at sige at hvis selv Amish-befolkningen bruger teknologi i deres hverdag, fortæller det meget om hvordan størstedelen af befolkningen nok ville have svært ved at leve uden den.

Flere milliarder lever uden internet

Det siges at mere end fire milliarder personer lever uden internet. Dog er det tal fra 2014 og måske er det mindre i dag. Alligevel viser nye tal fra i år at syv procent af amerikanerne ikke bruger internettet. Igen dykkere vi mere ned i noget specifikt om hvorvidt vi kan leve uden internet og ikke generelt hele teknologien. Men det er fordi at det er et enormt spørgsmål at spørge om verdensbefolkningen kan leve uden teknologi. 

Verdensøkonomien afhænger i høj grad af internet, da mange personer bruger det til at kunne arbejde. Hvad ville der ske, hvis internettet forsvandt? Ville vi finde andre måder at arbejde på? Det kommer nok til at ske, men man ved aldrig og tiden kan kun vise om det er muligt at leve uden teknologi.