Vil Twitch overtage YouTube?

Twitch er blevet utroligt populært i løbet af de seneste år. Det har fået folk til at stille spørgsmålstegn om streaming platformen vil overtage YouTube. Men det spørgsmål svarer nærmest til at spørge om online bookmakere vil erstatte de gamle, da bonuskoder som Mr Green Sport Bonus 2023 gør online væddemål mere bekvemt og sjovt. Begge ting er enormt populære, og det lader ikke til at de vil forsvinde. 

 Hvor mange folk bruger YouTube?

Først og fremmest er det vigtigt at kigge på tal om YouTube. Der er over 2,1 milliarder månedlige brugere på YouTube på verdensplan. Det antal er brugere, som er logget ind. Her er det vigtigt at tage højde for at man kan se YouTube uden at være logget ind.

YouTube er verdens næstmest besøgte hjemmeside i verden. Kun moderselskabet Google har flere antal besøgende. YouTube er verdens næstmest anvendte sociale medie, og kommer lige i hælene på Facebook. 

Der bliver streamet over en milliard timer på YouTube hver dag. I gennemsnittet tilbringer brugere over 18 år over 41,9 minutter på YouTube hver dag. Alt dette giver et godt billede af hvordan YouTube dominerer de sociale medier. 

 Hvor mange streamer på Twitch? 

Twitch er ikke lige så stor som YouTube, men de er i voldsom vækst. Det gælder især efter at Amazon opkøbte platformen for 970 millioner dollars for ca. tre år siden. Twitch kom til verden i 2011, og nåede op på 3,2 millioner bruger per måned allerede det første år. Ca. et årti senere har de i dag ca. 140 millioner månedlige aktive brugere. Det siges at der er 26,5 million daglige aktive brugere hver dag. 

Twitch er en platform, som henvender sig mest til folk under 40 år. Statistik indikerer at ca. 73 % af brugerne er under 35 år, og omkring 65 % af dem er mænd.  Måske er det årsagen til at Twitch endnu ikke når ud til et lige så stort publikum som YouTube, men det er bestemt ikke umuligt at de når op på YouTubes niveau i fremtiden. Det gælder især nu hvor Amazon ejer Twitch og har flere økonomiske midler at investere i en positiv fremtid for platformen. 

 Kampen mellem YouTube og Twitch

Twitch og YouTube kæmper til dels om det samme publikum. Derfor arbejder begge foretagender på at tilbyde indhold med de største stjerner i verden. Det har vi blandt andet set med hvordan Twitch streamer TimTheTatman valgte at skrive under på en aftale med YouTube. I den forbindelse forlod han Twitch til fordel for YouTube, hvor han er begyndt at live streame. Flere Twitch streamere har fulgt i hans fodspor. Fx har såvel DrLupo og Valkyrae valgt at skifte Twitch ud med YouTube. 

 Netop de to sidstnævnte streamere har været med ærlige i forhold til hele situationen. De har forklaret at penge har været den største motivation til at skifte Twitch ud med YouTube.

Valkyrae udtalte blandt andet ”Med den finansielle situation, som YouTube præsenterede for mig, var der ingen tvivl om at det kunne sikre mig resten af livet. Det er det som alle går efter. Hvem ville sige nej til det?”

 Spørgsmålet er derfor i sidste ende om Amazon og Twitch er villige til at investere lige så mange penge som Google og YouTube.