Bagsiden af de sociale medier

Folk i alle aldre logger på sociale medier hver dag. Instagram, TikTok, Facebook og andre sociale medier er med os i lommen på vores smartphone. Som med alt andet er der både fordele og ulemper ved sociale medier. I dag belyser vi de potentielle “farlige ting” ved sociale medier, og hvordan du kan have et socialt forhold til online netværk.

Vi tilbringer mere tid alene

Mange mænd og kvinder tilbringer flere timer alene. Sociale medier er vanedannende, og inden vi har set os om, har vi “scrollet” i flere timer. Det er vigtigt, at folk socialiserer og socialiserer med andre mennesker. Her skal du ikke nødvendigvis ud for at gøre det. Folk kan udfylde bankoplader og have det sjovt med det, eller socialisere med spil online og spille dem med deres venner. De kan altid finde måden at gøre det, der interesserer dem, i selskab med mennesker, de kan lide.

Husk på at folk deler de gode ting på de sociale medier

Der er personer, som føler at deres liv er mindre spændende, på grund af de sociale medier. Vi kan ende med at sammenligne vores hverdag med folk på nettet, og det kan være farligt.

Det er vigtigt at huske på at mænd og kvinder først og fremmest deler deres livs ”glansbilleder” på de sociale medier. Derfor kan det se ud som om at de har et perfekt liv. Men husk at stort set alle har dårlige dage, skænderier og udfordringer. Det bliver bare ikke delt på nettet. I sidste ende handler det om at du lever et liv, som du er tilfreds med.

Vi shopper som aldrig før 

Du kan shoppe direkte på Instagram og TikTok. Desuden bliver folk konstant bombarderede med reklamer for tøj, ting til hjemmet og andre produkter og tjenester via de sociale medier. Influencers og online forretninger deler deres produkter på de sociale medier med håb om at du shopper hos dem. 

De dygtige markedsføringsfolk er gode til at skabe flotte billeder og videoer, som får dig lyst til at købe deres produkter. Derfor kan de sociale medier føre til at man potentielt køber noget, som man ikke rent faktisk har brug.

Der er mange tips og tricks til at mærke efter i forhold til shopping. På Netflix kan du se dokumentarer med Marie Kondo og andre indslag om en minimalistisk livsstil. Det vigtigste er at du forsøger at mærke efter om du rent faktisk har brug for og lyst til at købe det, som du overvejer at bestille hjem. 

Det sociale dilemma

Netop Netflix har også en glimrende dokumentar om de sociale medier. ”The Social Dilemma” bringer dig interviews med folk, som har arbejdet for Google, Twitter, Facebook og andre sociale medier. Her kan du få et indblik i hvordan teknologien fungerer, og det kan potentielt hjælpe dig med at have et sundt forhold til de sociale medier. Der er mange glimrende faktorer ved de sociale medier, så længe at du også er opmærksom på de potentielle bagsider.